A fejlesztési költségek szinten tartásának és a beruházási költségek csökkenésének köszönhetően, az új Kangoo hasonlóan versenyképes áron kerül piacra, mint az eddigi Kangoo modellek. Az új Kangoo Franciaországban készül, a jelentősen modernizált MCA Maubeuge üzemben. Európa egyik legtermelékenyebb üzeme ez a kishaszongépjárművek szempontjából, a legelső Kangoo ugyanitt készült.

A 4,21m hosszú Új Kangoo modern, barátságos és vidám hatást kelt. Rövid, vaskos orr-része elegendő teret hagy a tágas, fényes utastér számára, amelyet tovább erősít a meredeken döntött, MPV-típusú szélvédő. Mindegyikben megtalálhatók a hatalmas ajtók, amelyek részletesen átdolgozott belső térre nyílnak.

Az új Kangoo kiemelt fontossággal kezeli a kényelmet és a rugózási komfortot. A még jobb gördülési kényelem érdekében számos dolgot továbbfejlesztettek. Helykínálatával az új Kangoo a tágas belsőre és az utazási komfortra helyezi a hangsúlyt. 18cm-rel hosszabb, mint elődje, és ez az extra hossz mind az utasteret bővíti, ahol a megnövekedett méreteknek köszönhetően tágasabb belső tér és kényelmesebb utazás vár az öt utasra! Modern stílusával és még ergonomikusabb formatervével a műszerfal a nagy szabadidőautókra emlékeztet, míg az utasteret átöltöztették, és minőségi anyagokkal burkolták. Az új Kangoo könnyedén teljesíti a nagy szabaidőautóktól elvárt akusztikai és hőkomfort elvárásokat. Egyes változatok automatikus klímaberendezéssel is rendelkezésre állnak. A légáramlás egyenlően oszlik szét a kabin első és hátsó része között, a szellőzőrendszer körültekintő elrendezésének köszönhetően, amely minden utas lábánál külön kivezetéssel rendelkezik. A megfelelő akusztikai komfort eléréséhez a mérnökök ugyanazokat a technológiákat alkalmazták, amelyeket a paletta valamennyi tagjánál.

Praktikus, szabadidős használatra készült dizájnjával, egy újszerű ergonomikus felfogást, tágasságot és felhasználóbarát megoldásokat hoz a kategóriába. 60:40 arányban osztottan dönthető hátsó üléssora könnyedén ledönthető, és teljesen sík rakodófelületté alakítható. Néhány verzión az első utasülés is hasonló módon dönthető. A csomagtér ily módon 660 literről 2,8m³-re növelhető.

Ráadásul ebben a konfigurációban akár 2,5m hosszú tárgyak is szállíthatók. Az új Kangoo utasterében ezen felül 77 liternyi rakhely található, többek közt egy 24 literes, repülőgép-típusú rekesszel a hátsó utasok számára. Szintén itt mutatkozik be az innovatív hosszanti tetőcsomagtartó rúd, amely csomagtároló keretté alakítható. A művelethez nincs szükség semmilyen szerszámra, és a szerkezet akár 80kg-ig terhelhető.

Az új Kangoo változatos erőforrásokkal készül, hogy minden igényt kielégítsen: két benzinessel, valamint egy dízellel, amely három, különböző teljesítmény variációban készül. Az új Kangoo 1.5 dCi 105 (78kW) dízelmotor részecskeszűrős változatban is megjelenik már a bevezetés napjától (ez Magyarországon nem kerül forgalmazásra). A másik két 1.5 dCi erőforrás (70LE/50kW és 85/63kW) is teljesíti a Renault eco2 előírásait, azaz CO2-kibocsátásuk alacsonyabb, mint 140g/km.

A C-szegmensből származó, dinamikus kvalitásaiért, komfortjáért és biztonságáért méltán elismert padlólemezre épülő új Kangoo olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek egyedülállók a szabadidőautók piacán. 2,7m-es tengelytávja megalapozza biztos, kiegyensúlyozott kezelhetőségét. Aktív és passzív biztonsági berendezései megegyeznek a márka limuzinjainak felszereltségével. Minden változaton szériafelszerelés a legújabb generációs ABS és vészfékrásegítő, valamint a fékezés alatti motornyomaték szabályozás, míg néhány verziónál az ESP mellé alulkormányzottság-gátló és ASR kipörgésgátló is jár.

Az utasok biztonsága érdekében az új Kangoo-t a legmodernebb, vezetőt segítő rendszerekkel szerelték fel, amelyek legtöbbje magasabb kategóriákból származik. Ilyen többek között a sebességkorlátozó és –szabályozó berendezés, az automatikus fényszóróállítás, vagy az esőérzékelős ablaktörlők, amelyek egyike sem volt elérhető az előző modellhez. Az Új Kangoo ezen felül kettő-hat légzsákot, előfeszítős és erőhatárolós biztonsági öveket, és alácsúszásgátló betéteket kapott az első és hátsó ülésekhez, miközben három üléshez Isofix rögzítési ponttal is rendelkezik (felszereltségtől függően).