A Carrera 3,6 literes boxermotorral és 325 lóerő (239 kW) teljesítménnyel, valamint a 355 lóerős Carrera S (261 kW) 3,8 literes erőforrással. Az intelligens könnyűszerkezetes építési módnak köszönhetően a nyitott tetejű Carrera 5,2 másodperc alatt, a Carrera S pedig 4,9 másodperc alatt éri el a 100 km/ sebességet.

Az új 911 Cabriolet letisztult és kifejező vonalvezetése kiváló légellenállási együtthatót eredményez: cw = 0,29. A felhajtóerő elöl és hátul a nulla közelében marad a teljes sebességtartományban, így a precíz futóművel együtt nagyon magas aktív biztonságot garantál.

A karosszéria merevségét növelték, emellett borulás esetén automatikusan kiugró bukócsővel szerelt az autó, melyet utasvédelmi rendszerrel kombináltak. A hat légzsákhoz tartozik a vezető- és utasoldali, az első ülések oldalában elhelyezett Thorax-oldallégzsákok, valamint az ajtókból kinyíló fejlégzsákok, melyeket kifejezetten nyitott gépkocsikhoz fejlesztett ki a Porsche és elsőként szereli szériában.

A Cabriolet tető kényelmesen 50 km/h sebességig nyitható és zárható, súlya csupán 42 kg és télen is korlátlanul használható. A vario-tetőkkel összehasonlítva csaknem 50%-kal könnyebb a Cabriolet teteje. Az autó súlypontja így lényegesen alacsonyabban helyezkedik el, ami dinamikusabb mozgást eredményez kanyarokban. E mellett a könnyűszerkezetes építési módnak köszönhetően az autó csupán 7 kg-val nehezebb a nyitott Carrera a Coupé-hoz képest.

Az új Cabriolet modelleknél a szériafelszereltség része a Porsche Stabilitás Management (PSM) rendszer. A Carrera Cabrio 18, a Carrera S Cabrio 19 colos kerekekkel szerelt. Belső hűtésű, nagyteljesítményű féktárcsák gondoskodnak a megfelelő fékhatásról, az S változat esetében pedig megnövelt, 330 mm-es féktárcsák biztosítják a teljesítményt. Mindkét modellhez választható a Porsche kerámia fék (Porsche Ceramic Composite Brake), valamint a Sport Chrono Plus csomag, mely még több sportosságot kínál a vezetőnek.

A Carrera Cabriolet esetében most először választhatnak az ügyfelek négy különböző üléstípusból a standard üléstől egészen a variálható sportülésig.

A Porsche Carrera Cabriolet és a Carrera S Cabriolet modellek piaci bevezetése világszerte, így Magyarországon is 2005 március végén várható.