Pocsék hétvégén van túl Michelisz Norbert. A túraautó-világbajnokság (WTCC) Portóban rendezett versenyén az első futamon olyan csúnyán pórul járt a városi pályán, hogy nem is tudta folytatni: úgy nekicsapta a Hondát a falnak, hogy a két futam közötti rövid idő alatt lehetetlen lett volna megjavítani. Sőt, az is szóba került, hogy esetleg a következő, Argentin Nagydíjat is ki kell hagynia – de ez szerencsére már biztosan nem így lesz.

– Azért merült fel ez a lehetőség, mert ha sérül az autó váza, akkor húzatópadra kell tenni, az pedig csak itthon van, tehát Portugáliából még haza is kellett volna hozni a gépet – mondta tegnap Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport pilótája. – A szerelők szétszedték, s kiderült, hogy szerencsére sem a váz, sem a bukótér nem sérült, csak a futóműelemek, amiket viszont könnyebben lehet pótolni. Az autót hétfő délelőtt már felépítették, most már konténerben van, s megy majd Portóból Argentínába.

S hogy miért történt ez a kellemetlen baleset? – Benne volt a repülőrajt utáni koccanás, ráadásul az első kanyarokban rendre külső ívre kerültem, ami koszos, poros volt, s itt begyűjthetett valamit a jobb első kerék, amitől úgynevezett lassú defektet kaptam. A bal kanyarokban nem akart úgy fordulni az autó, ahogy kellene, s a tempón is éreztem, hogy nem tudom tartani a lépést az élmezőnnyel. Aztán a 12-es kanyarnál nem úgy mértem fel a körülményeket, ahogy kellett volna. Belülről nem is tűnt olyan veszélyesnek, úgy éreztem, kis szerencsével tovább is tudok menni, de amikor kiszálltam, láttam, hogy nagyobb a sérülés, mint gondoltam.

Michelisz hangján érződött, két nap alatt túltette magát a történteken. Tudja, hogy valószínűleg sok pontot elveszítettek, amelyek hiányozni fognak az év végi elszámolásnál.

– A dobogós helyezések után most egy kicsit visszakerültünk a földre. De nem baj, ez talán segített is abban, hogy a folytatásban még jobban összpontosítsunk – mondta Michelisz, akinek a hétvégén a Forma–1-es Magyar Nagydíjon kell összpontosítania a stúdióban. – Szeretem a Forma–1-et, így ez nem is igényel külön felkészülést.
– S ha már Forma-1: ki a kedvence?
– Räikkönent nagyon csípem! Nem egy bonyolult figura, a nyilatkozatai őszinték. Szeret versenyezni, s elvan a maga kis világában – árulta el Michelisz, akitől persze megkérdeztük, hogy ő is iszik-e, mint finn példaképe, mire nevetve így válaszolt: – Hát annyit nem, mint ő!

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!