A nagy múltú divatházak mintájára a DS Automobiles bemutatja első Kollekcióját, amely az Esprit de Voyage nevet kapta. A DS 4 RIVOLI felszeretségre épülő DS 4 ESPRIT DE VOYAGE modell exkluzív részletekkel és kiegészítő felszereltségi elemekkel rendelkezik. A DS 4 ESPRIT DE VOYAGE belső tere különleges világos színárnyalattal és páratlan szakértelemmel készült. A kalandozást jelképező utastér szemcsézett bőrülései kavicsszürke színűek, a nappabőrből készült oldalsó díszítőelemek és műszerfal díszítések pedig azzal harmonizáló, újfajta gránitszürke árnyalatúak.

 

A DS Automobiles mestereinek szakértelme a legapróbb részletekben is megmutatkozik. Az ESPRIT DE VOYAGE-ra jellemző dombornyomott bőrborítás alkalmazása a DS Automobiles Párizsban gyökerező szakértelmét hirdeti. A sugarakból kirajzolódó stilizált Európa-térkép középpontjában elhelyzett „Clou de Paris” minta szimbolizálja a kiindulási pontot és azt a helyet, ahol ez a kollekció megszületett: a DS DESIGN STUDIO PARIS-t. Az ajtóküszöbökön szintén az ESPRIT DE VOYAGE felirat és az emblematikus térkép látható, a védőszőnyegek szegélye pedig különleges színű, amelynek szürke árnyalatai a belső tér színvilágával harmonizálnak.

Kívül, a visszapillantó tükör burkolatokat szándékosan tervezték úgy, hogy azok lézergravírozott mintázata a mozgásra és az aerodinamikára utaljon, ezzel is az utazást szimbolizálva. A DS MATRIX LED VISION fényszórók és a krómozott díszítésekkel még jobban hangsúlyozott hűtőrács között elhelyezett fényes fekete DS WINGS „szárnyak” díszítik az orr-részt. Az ablakkeretek és a csomagtérfedél megjelenését elegáns, fényes fekete díszítések teszik még tetszetősebbé. A 19 colos, matt lakkozású, gyémántcsiszolt CANNES keréktárcsák újfajta matt antracitszürke színben készülnek.

Az alapfelszereltség mellett, amely magában foglalja többek között az ADML Proximity szabadkezes nyitó-és indítórendszert, az első-hátsó parkolóradart tolatókamerával, a DS EXTENDED HEAD UP DISPLAY rendszert, a DS IRIS SYSTEM információs és szórakoztató rendszert, a DS SMART TOUCH érintőképernyőt, a DS DRIVE ASSIST 2.0 kettes szintű önvezető rendszert, valamint a DS MATRIX LED VISION fényszórókat, a DS 4 ESPRIT DE VOYAGE modell fűthető/szellőztethető, masszázsfunkciós első üléseket tartalmazó elektromos üléscsomagot, fűthető kormánykereket, motoros csomagtérfedelet, alumínium pedálokat és hangszigetelő fóliával ellátott, rétegelt üvegből készült oldalablakokat is kínál. A DS 4 ESPRIT DE VOYAGE modell E-TENSE 225 plug-in hibrid változatban, valamint a PureTech 130 benzinmotorral és BlueHDi 130 dízelmotorral is rendelhető. Franciaországban március 8-ától kezdődik a rendelésfelvétel, és a modell ára 44 550 eurótól indul. A magyarországi forgalmazás kezdete május elejére várható.

A RIVOLI kiviteli szint alapján kialakított DS 7 ESPRIT DE VOYAGE modell exkluzív világos bőr belsővel és még gazdagabb szériafelszereltséggel rendelkezik. A párizsi órásmesterektől átvett ikonikus „Clou de Paris” gilos minta a DS DESIGN STUDIO PARIS helyét jelzi; az ebből a pontból kiinduló sugarak Európa térképét rajzolják ki. Az ESPRIT DE VOYAGE Kollekcióhoz tervezett egyedi minta többféle kivitelben készül. A műszerfalat borító gyöngyszürke nappabőr egyedi formájú kidomborodó mintázata meleg dombornyomással készül, melynek technikáját a DS Automobiles mesterei fejlesztették ki. Ezek a vonalak az első ajtóküszöbökön és monogramokon, valamint a speciálisan kialakított visszapillantó tükör burkolatokon is visszaköszönnek.

Világos és élénk színek jellemzik a belső teret, szemcsézett bőrülésekkel és a Kollekcióra jellemző gyöngyszürke színű nappabőr díszítésekkel. A védőszőnyegek kidolgozása is egyedi, az utastér világos színárnyalataival harmonizáló újfajta színű szegéllyel. Kívül, az ajtókat az ESPRIT DE VOYAGE felirat, a visszapillantó tükör burkolatokat pedig egy különleges lézergravírozott minta díszíti. A fényes fekete kivitelű DS WINGS „szárnyak”, az oldalsó ablakkeretek, a tetősínek, valamint a hozzájuk illő, szintén fényes fekete színű, krómozott díszítőkkel tarkított hűtőrács még jobban kiemeli az autó vonalvezetését. Az OYAMA névre keresztelt, 19 colos exkluzív keréktárcsák szintén különleges fényes fekete betétekkel készülnek.

Az alapfelszereltség mellett, amely magában foglalja többek között a szabadkezes nyitó-és indítórendszert, az első-hátsó parkolóradart tolatókamerával, a DS IRIS SYSTEM információs és szórakoztató rendszert és a DS PIXEL LED VISION 3.0 fényszórókat, a DS 7 ESPRIT DE VOYAGE modell fűthető/szellőztethető, masszázsfunkciós első üléseket, állítható háttámlájú hátsó üléseket, alumínium pedálokat, PolyAmbient belső világítást, hangszigetelő fóliával ellátott, rétegelt üvegből készült oldalablakokat és lábmozdulattal is nyitható motoros csomagtérfedelet is kínál. A DS 7 ESPRIT DE VOYAGE modell E-TENSE 225 és E-TENSE 4×4 300 plug-in hibrid változatban, valamint BlueHDi 130 dízelmotorral kapható. Franciaországban március 8-ától kezdődik a rendelésfelvétel, és a modell ára 52 500 eurótól indul. A magyarországi forgalmazás kezdete május elejére várható.