Hazánk még nem szerepel a Cadillac Europe BV honlapjának térképén, mert az amerikai márkák közül eddig csupán a Chrysler autóknak volt hivatalos képviselete Magyarországon.

Az EU-bővítést követően azonban a képviselet is keletre tekint, s már keresi az új iroda vezetőjét: az első interjúkat a jövő hét utánra tervezik. Egyelőre az biztos, hogy Csehország, Szlovákia, Lengyelország, a balti köztársaságok és Szlovénia piacának Cadillac-értékesítését, marketingjét, szerviz- és alkatrészellátását fogják irányítani a magyar irodából, amely Budaörsön, abban az irodaházban lesz, ahol a GM Opel Southeast Europe központja is található.

Noha a Cadillac márka tulajdonosa a General Motors, a két szervezet tevékenysége elkülönül, hiszen a létesítendő iroda közvetlenül a több autóimportőr-vállalatot és lízingcéget tömörítő holland Kroymans ARM Stokvis Group leányvállalata lesz. A csoport tavaly októberben nyerte el a Cadillac, a Chevrolet és a Corvette márkák importőri jogát az Európai Unió, Norvégia és Svájc piacára, s ezután hozták létre a Cadillac Europe-ot.

Jelenleg mintegy 140 Cadillac-kereskedővel dolgozik a Kroymans csoport, amelynek közel hetven Saab, Opel, Jaguar és Ford márkakereskedés-szerviz komplexuma is van. A nemzetközi kereskedelmi cégcsoporthoz több mint száz vállalat tartozik az elmúlt évi, egymilliárd eurót meghaladó árbevételét 2900 alkalmazottal érte el. (VG)