A befektetőket ugyanakkor figyelmezteti a hitelminősítő, hogy a Continental 2010 augusztusára olyan állapotba kerülhet, hogy nem tudja törleszteni a hiteleit, ezért két szinttel le is minősítette – BB-re – a cég hosszú távú adósságállományát. s jelezte: később is csökkentheti a cég besorolását.
A Continentalnak és tulajdonosának, a Schaeffler csoportnak együttes adósságállománya eléri a 22 milliárd eurót, ugyanakkor a Continental az elmúlt évre 25 milliárd eurós árbevételt tervezett.
A két cég elhatározta: integrálja autóipari üzletágait annak érdekében, hogy együttműködésük révén finanszírozhassák a hiteleket. Amint a Reuters megjegyzi, tavaly a Continental papírjainak 90 százalékát a Schaeffler ellenséges felvásárlás során szerezte meg.
A két csoport külön-külön a bajor, valamint az alsó-szászországi kormányhoz fordult állami támogatásért. Christian Wulff, Alsó-Szászország miniszterelnöke attól tart, a Schaeffler bezárja a Continental hannoveri központját, és eladja annak nagyon sikeres gumiabroncsgyártó üzletágát.