Sebastien Ogier bár csak harmadik helyezett lett az olasz murván, de három bónusz pontot is szerzett a Power Stage-en szerzett győzelemmel. Őt Kevin Abbring követte két ponttal, az utolsó itt megszerezhető pont pedig Latvaláé lett. Már a 2015-ös év sem sikerült túl jól az ígéretes tehetségként indult Thierry Neuville számára. S az idei évkezdet sem volt túl rózsás, így nagy lökést adhat ez a győzelem a Hyundai pilótája számára. A belga pályafutása második győzelmét nagyon is kiérdemelte. 2014-ben Németországban ugyanis nagyban annak volt köszönhető a győzelme, hogy az nagy esélyesek előtte mind kiestek.

„Nagyszerű hétvégén vagyunk túl. Nagyszerű dolgok történnek azokkal, akik mernek. Ezt az eredményt Philippe Bugalskinak (kétszeres Rali vb-győztes pilóta) köszönhetem. Sokat segített a pályafutásom során és ma lenne a születésnapja. Remélhetőleg ez az eredmény felráz egy kicsit a szezon hátralévő részére – nagy önbizalom növelő.” – szögezte le a belga. A három dobogós helyezett közül Sebastien Ogier-nak volt a legnehezebb a dolga. Elsőként neki kellett söprögetnie a murvát a hátul jövők előtt, s a nagyon rossz útviszonyok nem engedték előrébb végezni. Ennek ellenére is sikerült a francia pilótának növelnie előnyét az egyéni ponttáblán.

Dani Sordo lett a negyedik a Hyundai-al, bár majd egy perc lemaradással ért célba. A spanyol pilóta immáron zsinórban negyedszer lett negyedik. Itt lenne az idő és kitörni ebből a szerepből és végre dobogón végezni a Hyundai-al. Ott Tanak autózott be az ötödik helyen. Az M-Sport pilótája, Eric Camilli ért célba hatodikként. A fiatal francia első gyorsaságigyőzelmét is elkönyvelhette a 17. szakaszon. Henning Solberg mögött egy ismeretlenebb név, Teemu Suninen következik a nyolcadik helyen. A fiatal finn egy Skodával ért el pontszerző helyezést és szerezte meg a WRC2 kategóriagyőzelmet. Nagy riválisai, Jan Kopecky és Karl Kruuda zárják az első tizet.

A VW Motorsport II pilótája, Andreas Mikkelsen ahogy felkapaszkodott az egyéni ponttábla második helyére, úgy hullott vissza a hétvégén a harmadikra. Még szerencséje is volt a norvég pilótának, hiszen a 13. helyen ért célba azután, hogy szombat délután egy nagy sziklának hajtva eltört autójában az irányítókar. A Rally 2 szabály értelmében folytatta a versenyzést a baleset után. Hayden Paddonnak ezúttal sem volt szerencséje. Mindjárt a verseny elején, pénteken pördült ki az útról a kilencedik helyről. Mads Östberg is kiesett. Az M-Sport pilótája szombaton az utolsó gyorsaságin csípett el egy sziklát és úgy megsérült az autója, hogy végül a harmadik helyről fel kellett adnia a versenyt.

2016-ös Szardínia Rali eredménye

1. Thierry Neuville (BEL) Hyundai I20 3:35:25,8 2. Jari-Matti Latvala (FIN) Volkswagen Polo 3:35:50,6 3. Sebastien Ogier (FRA) Volkswagen Polo 3:37:03,6 4. Dani Sordo (ESP) Hyundai I20 3:38:19,8 5. Ott Tanak (EST) Ford Fiesta RS 3:40:52,2 6. Eric Camilli (FRA) Ford Fiesta RS 3:41:25,6 7. Henning Solberg (NOR) Ford Fiesta RS 3:41:48,0 8. Teemu Suninen (FIN) Skoda Fabia 3:44:23,2 9. Jan Kopecky (CZE) Skoda Fabia 3:45:12,8 10. Karl Kruuda (EST) Ford Fiesta 3:48:54,3

A következő világbajnoki ralira három hetet kell várnunk, ugyanis 2016. június 30 – július 3. között kerül megrendezésre a Lengyel Rali. Tavalyelőtt öt év kihagyás után tért vissza a Rali Világbajnokság Lengyelországba. Sebastien Ogier-nak és autójának mindig is nagyon feküdtek a lengyel utak, s ez nem volt másként az utóbbi években sem. Kérdés, hogy utoljára a szezon elején győzedelmeskedő Ogier visszatér-e a csúcsra, vagy talán egy hatodik pilótát köszönthetünk a dobogó tetején?

A világbajnokság eredménye a Szardínia Rali után:

Egyéni 1. Sebastien Ogier (FRA) Volkswagen Motorsport 132 pont 2. Dani Sordo (ESP) Hyundai Motorsport 68 pont 3. Andreas Mikkelsen (NOR) Volkswagen Motorsport 67 pont 4. Mads Östberg (NOR) M-Sport WRT 58 pont 5. Hayden Paddon (NZL) Hyundai Motorsport 57 pont 6. Jari-Matti Latvala (FIN) Volkswagen Motorsport 56 pont 7. Thierry Neuville (BEL) Hyundai Motorsport 48 pont 8. Ott Tanak (EST) DMACK WRT 34 pont 9. Kris Meeke (GBR) Abu Dhabi WRT 26 pont 10. Eric Camilli (FRA) M-Sport WRT 22 pont Gyártók 1. Volkswagen Motorsport 178 pont 2. Hyundai WRT 108 pont 3. M-Sport WRT 90 pont 4. Hyundai Motorsport N 78 pont 5. Volkswagen Motorsport II 74 pont 6. DMACK WRT 40 pont 7. Jipocar Czech National Team 18 pont 8. Yazeed Racing 4 pont

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!