Az Audi TT tisztán a vezetési élményt szolgálja. A Coupé és a Roadster a piaci bevezetése óta agilitást és forradalmi dizájnt nyújt vezetőjének. Ezúttal az Audi a TT-k teljesítményét növelte. A jövőben az 1.8 T motorokkal szerelt TT-k tulajdonosainak 163 illetve 190 LE áll majd a rendelkezésükre.

A forgatónyomaték is megemelkedett: 225 illetve 240 Nm-re. A többlet teljesítmény jobb menetteljesítményt is jelent egyben. Így az 1.8 T 190 LE-s Coupé 0-ról 100 km/h-ra 7,4 mp alatt gyorsul, a végsebessége pedig 234 km/h. A 163 LE-s változatnál ez 224 km/h. A többlet teljesítmény ellenére az átlagfogyasztás egyik változatnál sem változott. Az Audi a két új motort a Coupé-hoz és a Roadster-hez egyaránt kínálja. Az erősebb változathoz ezenfelül állandó négy kerék meghajtás és tiptronic váltó is jár.

Magyarországon az új, erősebb teljesítményű motorokkal szerelt TT-k már megvásárolhatóak a márkakereskedésekben. Az Audi TT purista dizájnával, exkluzív technikájával és a rendkívüli teljesítménypotenciáljával világszerte letette a névjegyét valamint dizájndíjak sokaságával is kitüntették.