A Massachusetts államban lévő Sudbury városában működő Jaguar-Land Rover márkakereskedés parkolójában csaptak fel a lángok hétfőn éjjel, nem sokkal 1 óra után érkezett egy arra elhaladó autós segélyhívása a központba.

Noha a helyi tűzoltóság a helyszínhez közel található, és alig 5 perc alatt kiérkeztek a helyszínre, ekkorra már több autó benzintartálya is megsérült, így gyorsan elharapózott a tűz a kifolyó üzemanyagnak köszönhetően. Ehhez az oltás vezetője még azt is hozzátette, hogy „a mai autók már mind műanyagból készülnek, pillanatok alatt elégnek”. Végül 45 perc alatt tudták eloltani a lángokat.

A márkakereskedésnek abban a parkolójában indult a tűz, ahol új- és javításra váró autókat is tárolnak. Nem lehet kizárni, hogy műszaki hiba történt, de biztosat csak a tűzvizsgálat és a biztonsági kamera felvételének kiértékelése után lehet majd mondani. A 20 elégett autó között bizony voltak olyan alumínium karosszériás darabok is, amelyekből csak egy kupac olvadt fém maradt – ezeknek a beazonosítása még folyamatban van, alváz- illetve motorszám hiányában nem lesz könnyű a dolog, főleg hogy a kereskedés tulajdonában lévő újautók mellett ügyfélautók is megsemmisültek, azaz több biztosítónak kell majd együttműködnie a kárrendezésnél.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!