A játékot azzal a céllal mutatták be, hogy emlékezetessé tegyék a márka minap beállított rekordját: a 100 milliomodik Volkswagen emblémás jármű elkészültét. A játék élethű, három-dimenziós forgatókönyve arra sarkallja a világ PC játékosait, hogy próbálják ki szerencséjüket a következő három hónapban, 100 millió Volkswagen emblémás jármű legyártásával.

A játék megnyeréséhez ügyesség, gyorsaság és az autógyártás bizonyos szintű ismerete szükséges. A feladatok kilenc izgalmas szakaszra vannak osztva, amelyekhez a valódi autógyártás szolgált mintául. A játék szintjei felölelik a munkafolyamatokat egészen a sajtóosztálytól a végső összeszerelésig és minőségi ellenőrzésig. A legyártott járműveket egy óra számolja.

A Volkswagen Golf, az új Beetle, és az új Passat virtuális gyártása is lehetséges. Azokat a játékosokat, akik sikeresen teljesítik a virtuális feladatot, regisztrálják egy pénzdíjas játékra, ahol egy igazi Volkswagen Golf a főnyeremény. A játék angol és német nyelven is hozzáférhető.

A játék technikai feltételei a következők:
– PHP nyelvprogram az oldal konfigurációjához, adatrögzítés- és helyreállítás az MySQL adatbázisban
– A játék programozása Flash MX Actionscript v10.-ben
– Discret 3d Studio Max 6. 3D képkártya

A játék bármilyen szabvány beállítású böngészőprogrammal működik, Flash Plugin (6.0 verzió) vagy aktivált Javascript alkalmazásával és „Cookies”-t is tartalmaz. A „100 milliós feladvány” mobiltelefonos játék egy Volkswagen prototípus terveiért folyó vadászat. A konfiguráció kilenc szintből és három különböző forgatókönyvből áll.

Letöltése ingyenes és gyorstárcsázás útján érhető el a http://www.volkswagen.com honlapról. A járművek tervezése és a környezet életszerű, továbbá a mobiltelefon típusától függően, a játék hang-effektekkel és vibrációval egészül ki. Három nehézségi szinttel rendelkezik, a szerezhető pontok száma a teljesítménytől és a nehézségi szinttől is függ.

A játék további jellegzetessége a művészi kivitelezésű, nagyteljesítményű versenymotor (Scale Engine TM) és az olyan funkciók, mint a kanyartapadás, az erőcsúsztatás és üzemanyagfogyasztás-kalkuláció.