Hivatalos csak jövő héten lesznek információk az új Suzuki Alto 800-asról, amely az egyeik legfapadosabb új autó, ami csak létezik. Ennek ellenére igen fontos autóról van szó, hiszen várhatóan India legnépszerűbb személyautóját látjuk a képeken.

Alapvető változás a korábban nálunk is forgalmazott Maruti 800-ashoz képest, hogy változatlan tengelytávolság mellett 10 centivel lett rövidebb a karosszéria – a 3395 mm-es hosszhoz dobozszerű hátsó tartozik. Növekedett a csomagtartó mérete, a fejtér tágasabb a magasabb tető miatt, a keskenyebb ajtók széltében tágítják az utasteret, a hasmagasságot 16 centire növelték, a 145/80 R12-es abroncsméret változatlan. A kisebb karosszériához kevesebb anyag kell, így a saját tömeg 40 kg-mal, 720 kg-ra csökkent.

A spórolás mindenhol tetten érhető, a műszerfal egy darabból áll, az alapfelszereltség tényleg fapados. A gazdagabban felszerelt LXi se túl fényűző, dísztárcsával, belső tükörállítással (csak a vezetőoldalon van külső tükör), színre fújt lökhárítókkal, az ajtókra helyezett apró szövetbetétekkel tud többet. Egy darab légzsák van, az is csak felár ellenében, blokkolásgátló nem is rendelhető.

Új motorra se tellett, épp csak a 796 köbcentis háromhengerest finomították egy keveset, teljesítménye 3,5 lóerővel 47,5 lóerőre emelkedett (6000/perc), a maximális nyomaték 69 Nm (3500/perc). Az alacsonyabb tömeg miatt csökkent a szabványos fogyasztás, ami 4,4 l/100 km. A 100 km/órás sebességet közel 20 másodperc alatt éri csak el az autó, végsebessége 140 km/óra. Extraként rendelhető földgáz-hajtással is az új Suzuki Alto 800, ez esetben a gáztartály a csomagtartóban kap helyet.

A legfontosabb kérdés, a vételár majd csak a 16-iai hivatalos bemutató alkalmával lesz publikus, addig csak becslés van arról, hogy 250 000 rúpia, azaz 1,03 millió forint lesz az alapára az autónak, a légkondis, légzsákos, földgázas csúcsváltozatért meg 350 000 rúpiát (1,45 millió forint) kérnek majd. Arra esély sincs, hogy ez az autó eljusson Európába, hiszen csak az Euro 4-es előírásoknak felel meg a motorja.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!