Tar Ágnes, a BMW Magyarország vállalati kommunikációs vezetője szerint a MINI új minőséget hozott létre a kisautók között.
„A MINI kirobbanó sikert futott be az egész világon: Dél-Koreától Spanyolországig, az USA-tól Kínáig vásárlók ezrei tették le voksukat a MINI mellett. Egyedi dizájnjának és remek vezetési dinamikájának köszönhetően nem véletlenül vált a kategória legkedveltebbjévé. Öt év elteltével, a MINI még mindig díjakat nyer az újabb és újabb típusokkal szemben. Kategóriájában minősége és biztonsága felülmúlhatatlan.”

Dr. Anton Heiss, a MINIt gyártó oxfordi BMW üzem vezetője nemcsak az autók kiváló minőségének folyamatos szinten tartását, de a vevőközpontúságot és a rugalmas gyártási folyamatokat is a siker okaiként említi.
„Évről évre rekordot döntünk az eladásban. A folyamatban lévő 100 millió fontos beruházásunk segítségével pedig tovább növelhetjük a termelési hatékonyságot és kapacitást, hogy kielégíthessük a folyamatosan növekvő igényeket.”

A MINI töretlen népszerűsége annak is köszönhető, hogy a kategória lehető legjobb technológiáját az eredeti MINI jellemvonásaival testesíti meg. Kompakt formája révén a Sir Alec Issigonis tervezte elődöt idézi, amit következetesen átszabtak a 21. századra. Négyüléses autóként tökéletesen helytáll, modern, városi életmódot tükröz, amely túllépi a múló divat- és ízlésvilág korlátjait és megfelel az új évezred vevői elvárásainak.

MINI tények:

– Eddig több mint 800 ezer MINI-t adtak el a világ legalább 70 piacán.
– A MINI továbbra is a nagy-britanniai piacon a legnépszerűbb. A szigetországot az Egyesült Államok és Németország követi az eladásokat tekintve.
– Minden MINI-t az oxfordi gyárban szerelnek össze, ahol a tavalyi évet rekorddal zárták, 200.119-es darabszámmal. Eredetileg évi 100.000 autó gyártására készült a gyár.
– Az oxfordi üzem 4500 embert foglalkoztat, 2000-rel többet mint az első MINI gyártásakor. A jövőben a benzinmotorokat Hams Hallban fogják gyártani. A karosszériákat a swindoni gyárból szállítják Oxfordba.
– A 2000-es nyitás óta 2007-ig bezárólag összesen 380 millió fontot invesztáltak és invesztálnak az oxfordi üzembe, így a MINI a 3. legnagyobb autógyár az Egyesült Királyságban.
– A vásárlók 300 opció és kiegészítő közül választhatnak, hogy egyedivé tegyék autójukat. Statisztikailag 100.000 MINI közül mindössze kettő teljesen egyforma.
– 2001 óta a MINI több mint 100 díjat söpört be, köztük a Top Gear, The Sun, Sunday Times, Car, Autocar, Auto Express, What Car? és a North American Car of the Year díjakat.
– Összesen nyolc MINI modell létezik: MINI One, MINI One D, MINI Cooper, MINI Cooper S, MINI One Cabrio, MINI Cooper Cabrio, MINI Cooper S Cabrio és MINI Cooper S John Cooper Works.