Az eset több mint egy hete, július 18-án történt. Olvasónk megtankolta kocsiját az említett kúton, de nem jutott messzire, mert az autó egyszer csak megállt. Akik őt követték, már elindulni sem tudtak járműveikkel. A közeli szervizekbe szinte „futószalagon” vitték az autómentők a kocsikat, akiknek tulajdonosai panasszal fordultak a társasághoz. Főként azt szerették volna megtudni, kártalanítja-e a cég őket a rossz benzinért, az elszállításért és a szervizköltségekért.

Megkeresésünkre a MOL-tól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a vállalat minden panaszt komolyan vesz és kivizsgál, amely termékeivel, szolgáltatásaival kapcsolatos, mivel a hasonló esetek elkerülése érdekében fontos, hogy bármilyen hiba történt is (akár műszaki meghibásodásról, akár emberi mulasztásról van szó), mindent meg tudjanak tenni annak érdekében, hogy ne ismétlődhessen meg.

Ehhez alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálatra van szükség. A pécsi Komlói úton történt vásárlói észrevételek esetében is ez történik, jelenleg is folyik még a vizsgálat, hogy mi okozhatta a problémát. Ez hosszabb időt vehet igénybe. A cégnél hangsúlyozták, a lehetséges okokról nem kívánnak találgatásokba bocsátkozni, inkább megvárják a vizsgálat végét a pontos eredményekért. Ha a vásárlók panasszal kívánnak élni, az adott töltőállomáson vagy a MOL kiskereskedelem ügyfélszolgálatánál megtehetik. A cég megvizsgálja az igényt, és amennyiben jogosnak bizonyul a vásárló észrevétele, akkor természetesen megtéríti a kárt.

Nagyobb kár nem volt
 
Egy pécsi szakszervizben kérdésünkre elmondták, két „megállt” autót vittek be hozzájuk aznap a Komlói útról. Számos tesztet lefuttattak, mire kiderült, hogy a benzinnel lehet a gond, mivel minden más jól működött az autókban. Az üzemanyagot leengedték (elmondásuk szerint „nem hasonlított a benzinre”), kitisztították az üzemanyagrendszert, majd új benzint töltöttek bele – mindkét autó elindult. Szerencsére, hiszen a szennyezett, vizes vagy rossz üzemanyag (például benzin helyett gázolaj) járulékos károkat is okozhatott volna.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!