Hosszú évek után nyugdíjazta kamerás autóját a Volvo gyár, a levágott hátsó tetejű V70 kombi helyét egyedileg átépített XC60-as veszi át, amelynek nem egyszerűen megcsonkolták a hátulját, de egy extra tengellyel is kiegészítették.

Korábban már láttunk ilyet egyéni kivitelezésben, de azzal ellentétben most nem a figyelemfelkeltés volt a cél, hanem a praktikusság. A platónak lényegében nincsenek oldalfalai, hogy a lehető legnagyobb szabadsága legyen a felvételt készítő operatőrnek. A mattfekete fényezés se véletlen, hiszen ez csillog a legkevésbé, és hasonló okból került extra méretű sárfogó gumi a hátsó tengely mögé.

A platón az operatőr ülésén kívül még különféle csatlakozók (áramellátás, digitális bemenet) találhatóak, a hátsó ülések előtt lévő kijelzőket használva például a rendező élesben követheti a felvételt, és azonnal közbeavatkozhat a munkába. A Volvo nem tervezi hasonló Volvo XC60 építését külső ügyfeleknek.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!