A motorok között a spanyol Marc Coma, aki másodiknak indult a szakaszon, feladta a leckét a mögötte 1 perc 15 másodperces hátránnyal célba érő Cyril Despres-nek. A francia versenyző nem igazán erre a terepre való motorral érkezett, és csak két másodperccel előzte meg a spanyol Jordi Viladoms-ot. Ezen a gyors tempójú szakaszon a 450-eseknek nem ment túl jól ma, egyedül David Fretigné tudott az első tízben végezni, ő a hetedik lett 7 perc 18 másodperces hátránnyal.
 
A quad kategóriában a magyar bajnok, Szabó László az utolsó helyről rajtolt, de az egész mezőnyön átverekedte magát a Bombardievel, és az első helyen végzett 35 másodperccel Hubert Deltrieu előtt.
 
Az autók versenyében a 12. helyen rajtoló Robby Gordon mindent kihozott a kétkerékhajtású versenyautójából, mivel a második legjobb idővel fejezte be a napot 15 másodperccel Giniel De Villiers előtt. Első az elsők között: fantasztikus fölénnyel nyerte a szakaszt Carlos Sainz, bár hozzátette, hogy nagyon rázós volt a terep, és annyira nem tetszett neki. A VW spanyol versenyzője 41 másodperccel nyert Gordon előtt, Stephane Peterhansel pedig a negyedik lett 1 perc 2 másodperccel az első helyezett mögött.
 
A kamionok mezőnyében sem született meglepetés, Hans Stacey nyerte az első szakaszt. Az MAN-t vezető holland mögött a cseh Ales Loprais kitartó küzdésének köszönhetően mindössze 25 másodperccel végzett a második helyen. Az első hely valószínűleg ezen két versenyző között dől majd el, mivel a harmadik helyen célba ért Marcel Van Vliet több, mint két perces hátránnyal követi őket.
 
A versenyzők nem pihentek sokat, hiszen egy 410 kilométeres etap várt rájuk Nagybányáig aszfalton. A motorokat és a quadokat trélereken szálíltják, de a szakasz utolsó részét a járművükön kell megtenniük.
 
Mindkét pórul járt magyar autós versenyző folytatja a küzdelmet, Kristóf Márton a 77., Palik László az utolsó, 79. helyről. A két Nissan három kilométerrel a vége előtt borult bele egy betontömb mellé az árokba, Palikék fejjel lefelé landoltak, de szerencsére az autónak nem lett komolyabb baja.