A két napos tesztelésen 12 csapat vett részt 27 GT3-as Porsche-vel és az időjárás szeszélye folytán egyaránt kipróbálhatták a napos időben száraz pályán, illetve az esőben történő tesztelést is.

A Porsche Motorsport idén már a 15. alkalommal rendezi meg az egyik legismertebb márkabajnokságot a száguldó cirkusz betétfutamaként, így augusztusban Magyarországon is jubileumi futamra kerül sor. A Supercup és a Carrera Cup versenysorozatán a Porsche 911 GT3-as széria autók indulnak műszakilag és külsőleg minden autó egyforma, az egyedüli különbség az, hogy a Supercup-ban induló Porschék kerámia fékkel (PCCB) vannak szerelve. A verseny tehát ettől is érdekes, mert sokkal nagyobb szerepe van a versenyzők felkészültségének és tehetségének mint a versenyautóknak.

Persze a technika sem mellékes, a Porsche Supercup versenysorozaton 2005 óta résztvevő autók hivatalos nevükön a Porsche 911 GT3 Cup 3,6 literes, hat hengeres motorja 400 lóerős, 1120 kg nehéz, így egy kilógramm tömegre 2,7 lóerő esik, ami az eddigi legjobb teljesítmény-súly arány a Porsche márkakupák történetében. Az egészen kiváló súlyadatot a szénszálas lemezzel készült karosszéria adja, ebből készülnek az ajtók, a hátsó szárnyelemek és a hátsó motorháztető és műanyagból készültek az oldalsó és hátsó ablakok is. A speciális légterelőknek köszönhetően ez a GT3-as 40%-kal jobb tapadást mondhat magáénak mint elődje.

A Porsche Supercup sorozat érdekessége, hogy noha régebben minden versenyen indított a gyár VIP autót, melyben az adott verseny helyszínén népszerű személyiségek vettek részt, ezúttal már csak négy alkalommal, két németországi, a spanyol és a magyar nagydíjon biztosít erre lehetőséget. A magyar VIP versenyzők kiválasztása elkezdődött, az induló versenyző személye várhatóan május végén válik ismertté. A VIP versenyző mellett természetesen a VIP GT3-as is különbözik külsőleg a többi csapat autójától, az idén egy rendkívül elegáns matt fekete autó indul a gyár formatervező műhelye a Porsche Design dekorációival. Ez összességében még a változatos megjelenésű 24 autó között is kiemelkedő látványt nyújt.