Úgy tűnik, maga a BMW is tisztában van azzal, hogy hiába a brutális teljesítményű V8-as biturbó, az M5-ös és M6-os típus bizony nehézbombázó, amely sok, a vezetés élményét kereső pilótának egy kicsit nehézkes. Vagy nem elég feltűnő. Ezeken próbálnak most segíteni az M Performance kiegészítőkkel.

Független tuningcégek kenyerét próbálja meg elvenni az új kiegészítőkkel, amelyek között teljesítménynövelő- és optikai elemeket is találunk. Például az Akrapovic segítségével készítettek egy titánium kipufogórendszert, amely egyfelől jobb hangot eredményez, másfelől 10 kg-mal könnyebb a gyárinál. A karbon-kerámia fékekhez rögtön speciális 20 colos felnik is járnak; elöl 410, hátul 396 mm-esek a tárcsák. Ezzel 19,4 kg-mal csökken a saját, azon belül is a rugózatlan tömeg.

Az optikai kiegészítők közé tartozik pár karbon külső légterelő, de van jellegzetes színű matrica-dekor is, no meg feketére fényezett vesék. Az utastérben teljes karbon csomag fokozza a hangulatot, többféle, akár kapcsolásjelzős-köridőmérős kormánykerék közül lehet választani, no meg M Performance feliratú padlószőnyeget is lehet kérni. Egyszóval bármit kínál a BMW, amiért csak hajlandóak pénzt adni a kedves ügyfelek, akik nem szégyellik, hogy BMW M5-össel vagy M6-ossal furikáznak. Mert még jobban feltűnő lesz az autójuk az új kiegészítőkkel…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!