Még 2005-ben hívta életre a Tune it Safe!, azaz tuningolj biztonságosan kampányt a német közlekedési minisztérium és a VDAT német tuningolók szövetsége, az idei Esseni Tuningshow-n pedig egy Chevrolet Corvette rendőrautó-átépítéssel próbálják felhívni a látogatók figyelmét arra, hogy legálisan is lehet végezni a tuningolást.

A TIKT Performance nevű műhely végezte a munkát, amely során karbonból sütött karosszériakészletet helyeztek el az üvegszálas műanyag karosszérián, a kerékjárat-szélesítésekre pedig azért volt szükség, hogy az elöl 19, hátul 20 colos BBS RR-1-es könnyűfém felnikre szerelt Hankook Ventus S1 evo abroncsok futófelülete ne legyen szabadon. Ezen kívül első koptató, hátsó spoiler és küszöbtoldat része a csomagnak.

Ahogy a normál rendőrautóknál, úgy jelen esetben is fóliázással készült a speciális megjelenés, amelyet egy Hella fényhíddal tetéztek. Az utastérben mindössze egy rendőrségi rádió és annak meglehetősen ósdinak tűnő, vezetékes kagylója jelenti a változást. A 6,2 literes, 466 lóerős V8-as motorhoz nem nyúltak, a 7 fokozatú kézi kapcsolású váltóval így is 4,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra a Chevrolet Corvette és 290 km/h a végsebessége.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!