Ez nem túl normális jelenség, így az utam a szélvédőshöz vezetett. Mielőtt nekiestek volna a hátsó szélvédő újraragasztásának, tesztelték a vízállóságot. Ehhez samponos vizet vittek fel az általam gyanúsított szakaszra, majd belülről nagynyomású levegővel fújták az illesztések szélét. A sűrített levegő fújására kívül szépen habzott is a sampon, jöhetett hát a szélvédő kivágása.

Nincs gond a fiúkkal, csupán nehéz a hátsó szélvédő megközelítése Nincs gond a fiúkkal, csupán nehéz a hátsó szélvédő megközelítése


A szerelők befűzték a vágósodronyt, majd elkezdték a gépi rásegítésű kivágást, ami a kevés belső hely miatt elég szenvedős munka, még annak is, aki nézi.

Apróságokon múlik. Jól látható, hol engedte el a ragasztó az üveget, illetve a kasztnit Apróságokon múlik. Jól látható, hol engedte el a ragasztó az üveget, illetve a kasztnit

Rögtön ment is a vizsgálódás, hogy hol ázott. Nos, a bal felső sarokban szép darabon hiányzott a ragasztó, eltűnt a fémről, és kiderült, hogy a jobb oldal is ázott, csak nem a felső részen, hanem az oszlop közepénél jutott be a víz – úgy, hogy még a csomagtartóban is kis tócsák képződtek esőben. Az üveg kivétele után ezt, no és a szélvédő keretét is megtisztították és zsírtalanították. Az előkészítés után mehetett fel a gyorskötésű szélvédőragasztó az üvegre, majd az üveg vissza helyére.

Gyorsan kikerült az üveg, ami szerencsére egyben maradt, így nem kellett újat venni Gyorsan kikerült az üveg, ami szerencsére egyben maradt, így nem kellett újat venni

Ráadás meló

A hátsó szélvédő dísze egy Rieger spoiler, ami árnyékoló funkciót is ellát, de elsősorban szépészeti kellék. Mivel útban volt a szélvédő kivágásakor, le kellett szedni. Az alsó élnél könnyű volt átvágni az ugyancsak szélvédőragasztóval rögzített elemet, a felsőnél azonban necces volt, mert valamennyire fel kellett feszíteni az idomot, és félő volt, hogy eltörik. Szerencsére fényezéskor „ráködölt” egy kis festéket az aljára a fényező, és ez engedett. Visszarakáskor ugyanabból a kartusból kapta a gyorsan kötő szélvédőragasztót, mint az üveg, amire került.

A hátsó spoiler ragasztása A hátsó spoiler ragasztása

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!