A takarékos vezetés egyik kulcsfontosságú eleme a folyamatos haladás, ahol az indokolatlan sebességcsúcsok mellett a fölösleges lassításokat is kerülni kell. Ehhez nyújt nagy segítséget az EnLighten, azaz megvilágosodás néven bemutatott alkalmazás, a Connected Signals nevű cég által kifejlesztett programhoz azonban megfelelő infrastruktúra is kell, ezért egyelőre csak az Egyesült Államok 200, illetve Ausztrália és Új-Zéland egy-két nagyvárosában működik a rendszer.

Android és iOs operációs rendszert futtató okostelefon kell a futtatáshoz, illetve a BMW alkalmazásai között is megtalálható már a program. Nem egyszerűen csak visszaszámolja a soron következő közlekedési lámpa ciklusidejét, de ahhoz is tanácsot ad, hogy épp (természetesen a megengedett sebességhatáron belül) gyorsítani vagy épp lassítani kell ahhoz, hogy zöldre érjen oda az ember. Pirosnál várakozva a váltás előtt pár másodperccel hangjelzéssel figyelmezteti az autóvezetőt az EnLighten arra, hogy újra a forgalomra kell figyelnie, mert hamarosan indulhat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!