Hirdetés – Számos sérülés érheti az autónk szélvédőjét, melyet akarva sem tudunk elkerülni életünk során, viszont tudatos tulajdonosként még csírájában elfojthatjuk a felmerülő problémákat. Autóink üvegfelületeinek növekedésével egyúttal nőtt maguknak a szélvédőknek a terhelése is, s minél nagyobb a rájuk nehezedő terhelés, annál jelentősebb mértékű lesz a repedések veszélye is. Szélvédőnk sérülését okozhatják a közutakon a kátyúkból lebomló apró kavicsdarabok is, így ne essünk abba a hibába, hogy elkönyveljük apró hibának a sérüléseket, hiszen az elhanyagolásuk a továbbiakban még nagyobb költségeket róhatnak ránk, mikor javításra adjuk a fejünket.

Így a 21. század hajnalán már jó pár online platformon kereshetünk szakembert, így ha szeretnénk megóvni a meglévő megrepedt szélvédőnket, érdemes felkeresnünk a QJOB.HU weboldalt, ahol pár kattintás után már fel is adhatjuk a hirdetésünket a megoldandó problémánkról: https://autoszerviz.qjob.hu/

Fotó: Shutterstock

Ha csak nem szeretnénk tetemesebb összeget kifizetni a javíttatás, ne adj isten szélvédőcsere során, a legkisebb sérülést sem célszerű elbagatellizálnunk. Amíg el nem jutunk a javíttatásig, érdemes leragasztanunk a repedést, ezáltal megóvva a portól és a víztől. A szélvédőnk összesen három rétegből épül fel, egy belső színtelen és egy külső színezett üvegből, illetve a kettő között elhelyezkedő biztonsági védőfóliából. Például egy felcsapódó kavics következtében az üveg és a fólia közti részen légbuborék keletkezik, melynek a sérülését nézve többféle alakja is lehet.

A szélvédőnk javítása során elsődleges a kőfelverődés okozta sérülés kitakarítása, mindez gyémánttűvel vagy pedig egy speciális fúróval történik. Ezt követően egy konzol felszerelése történik, a bemeneti réshez pedig egy injektort helyeznek, mely szilikon tömítéssel rendelkezik. A bemeneti nyíláson át, az injektor segítségével egy speciális ragasztót nyomnak bele, majd ezt követve a készülék letakarása következik egy UV-szűrős betéttel.

Amint a ragasztó kitöltötte a sérülést a szélvédőn, a ráhelyezett fóliát leszedik és a ragasztó megszáradása következik. Befejezésképpen egy utókezelésen vesz részt a sérülés, mely során a ragasztóval már kitöltött helyet lezárják és síkba hozzák az üveggel. A költsége ennek az eljárásnak sokkal kisebb kiadással járó, mintsem, ha az egész szélvédő cserére kerülne.

Fotó: Shutterstock

Sosem árt egy casco biztosítás megkötése, és szélvédőcsere során érdemes egy olyan szolgáltatót találnunk, amely a biztosítóval való szerződéskötés során kitért arra a számunkra fontos részletre, miszerint nekünk, ügyfeleknek az ilyenkor felmerülő 10 vagy akár 20 százalékos önrészt sem kell kifizetnünk.

Ha éppen csak kárfelmérést szeretnénk végezni – vagy akár már javításra adjuk a fejünket, a megfelelő szakember kiválasztására alkalmas a QJOB.HU közössége, ahol a jelentkezőket követően már csak rajtunk múlik, hogy kivel és mikor szeretnénk elvégeztetni autónk reparálását.