Meglehetősen furcsa jelenséget tapasztalhatnak azok az észak-amerikai Mercedes C-osztály vásárlók, akik az MB-Tex műbőr kárpittal rendelték meg autóikat. Hideg időben indulást követően ahogy melegszik az utastér (fűtés), úgy kezdenek fehér, olajos folyadékot izzadni az ülések.

Az MBWorld fóruma szerint csak az Egyesült Államokban a helyi (Kanada és Mexikó is) piac számára gyártott autóknál jelentkezik a probléma, és egyelőre a gyár se tud megoldást. Mindössze annyit mondanak, hogy a kedves ügyfelek langyos szappanos vízzel takarítsák le az ülést. A márkakereskedőknek küldtek egy emlékeztetőt, miszerint ők is tegyék ugyanezt, illetve ha van nekik raktáron megfelelő alkatrész, akkor cseréljék ki az üléspárnákat – az anyósülés alsó részének kivételével, mert az műszeresen kalibrált érzékelőket tartalmaz, amit nem lehet egyszerűen cserélni.

A mérnökök még gondolkodnak a megoldáson, nem tudni, lesz-e visszahívás az ügyben, vagy egyszerűen megvárják, amíg kiszáradnak az ülések. Az ügyfelek pedig nagyon mérgesek, hiszen egyfelől nem ilyen kiszolgálást várnak egy prémiumtermék gyártójától, másfelől a Mercedes nem hajlandó elárulni, milyen folyadék is szivárog az ülésből, csak annyit mondanak, az nem káros az egészségre – ennek azért szeretnének maguk is utánanézni az érintett autók tulajdonosai. Főleg azok aggódnak, akik kis gyermeküket szeretnék az autóban szállítani, volt olyan, aki saját költségen bérelt autót az új C-osztály helyett. A Mercedes azt mondja, 2015 első negyedévében megoldja majd az ügyben jelentkező ügyfélpanaszokat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!