Rég láttunk már ilyet: egy autógyár kabriót készített egy meglévő modelljéből. A Maruti szakemberei a nálunk is forgalmazott Alto-t választották ki e nemes célra. Mielőtt még valaki a hátsó billenthető ablakok miatt reklamálna: Indiában letekerhető hátsó ablakokkal, A-Star néven forgalmazzák az autót. Levágták a tetőt, megnyújtották az első ajtókat, a csomagtér az övvonal fölé megy egy kicsit. Kár, hogy nem tervezik a sorozatgyártását, olcsó kabrióként népszerű lehetne még mifelénk is.

Nem szabad David Hasellhoffra asszociálni a Suzuki Swift Night Rider kapcsán, a filmsorozat Knight Rider volt. A hiányzó K betűn kívül némi matrica-dekorral és utólagos könnyűfém felnivel dobták fel az autót, amivel azt ünneplik, hogy Indiában a Swiftet választották az Év Autójának.

Indiában még mindig népszerű a nálunk egykor Suzuki Smaruai néven forgalmazott kis terepjáró, amelyet arrafelé Maruti Gypsy-nek hívnak. Ebből készítették most el a Macho Gypsy tanulmányt, az autó neve tükörfordításban annyit tesz: macsó cigány. Biztos arra akartak utalni, hogy igazán férfias lett a jószág: megnyújtották a fülkét, hogy a kagylóülések is belférjenek, és egyébként is rengeteg sportos kiegészítőt használtak.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!