Magyarul kissé furcsa a Toyota névválasztása az új mininél, az Agya név egyébként a testvérmodell Daihatsu Ayla-val való rokonságra utal. Már ha nem lenne elég a megegyező megjelenésű karosszéria a kedves nézelődőnek.

A Jakartai Autószalonon bemutatott páros kifejezetten azért készült, hogy az új Mitsubishi Mirage kisautó alá ígérjenek vele – miközben a Yaris továbbra is a kínálatban marad. Az Astra Daihatsu Motor üzemében (Suryacipta, Indonézia) gyártott kisautók kifejezetten a helyi piac számára készültek, a japán Daihatsu Mira e:S alapján.

A kevesebb, mint 3,5 méter hosszú ötajtóst 1,0 literes háromhengeres hajtja, ötfokozatú kézi váltó vagy fokozatmentes automata közbeiktatásával. Négy légzsákkal, tolatóradarral is rendelhető a csöppség, a Toyota Agya TRD sportos megjelenési csomaggal is felszerelhető – ebben az esetben még könnyebb a megkülönböztetés.

Az első időszakban biztosan nem fogják exportálni az autókat, később is csak a környező országok számíthatnak a Daihatsu Ayla/Toyota Agya megjelenésére. Azt azonban nem lehet kizárni, hogy ha valahol igény támad rá – India, Dél-Amerika -, akkor ott helyi gyártásban megjelenik majd az új mini.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!