Leáldozóban van az óriási méretű szabadidő-autóknak az Egyesült Államokban, a Hummer márka eltűnt a süllyesztőben és egyébként is egyre kompaktabb és takarékosabb autókat dobnak piacra a nagy hármak. De azért még van kereslet óriási autókra is, és erre a meglehetősen szűk piaci rést célozza a Hennessey Performance legújabb VelociRaptor átépítése, az SUV.

A jármű alapját ahogy az a névből is kikövetkeztethető, a Ford F-150 Raptor adja, azonban a gyárilag legfeljebb dupla fülkés kivitelben elérhető modellt még hosszabb tengelytávval és teljesen zárt kombi karosszériával látja el a tuningcég. Az eredmény egy óriási méretű, nyolc hatalmas méretű üléssel ellátott szabadidő-autó, amely ott folytatja, ahol az idő közben beszüntetett Excursion abbahagyta.

Az F-150 Raptor eredetileg azért készült, hogy azzal terepen lehessen száguldozni, nos, ezt nagyon nem ajánlja a vásárlóknak a Hennessey. Az ok a nagyobb tengelytávolság és a közel 300 kg-os extra tömeg. A 149 500 dolláros alapárért a gyári, 411 lóerős szívó, 6,2 literes V8-ast kapják a vásárlók, de extraként a Hennessey teljesítménynövelései is választhatóak – 600 és 800 lóerő is elérhető.

Persze mivel az Egyesült Államokról van szó, a megnövelt tudású Brembo fékrendszer további pénzbe kerül, nehogy már meg i tudjon állni egy 800 lóerős, több, mint 3 tonnás szörnyeteg. De a teljesen egyedi kialakítású belsőtől kezdve a teljes páncélozás is minden igényt kielégít a Hennessey, amely mindössze évi 30 darab VelociRaptor SUV-t fog gyártani.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!