Szép dolog az elektromos hiperautó meg a hibrid-rásegítés, de az idő közben Hong Kong-i kézben lévő Apollo manufaktúra legújabb autója olyan szupergazdagoknak készül, akik régi vágású autót akarnak: az ülések mögött egy 6,3 literes lökettréfogatú, V12-es szívómotor dolgozik, amelynek 780 lóerő és 760 Nm a maximuma, ez pedig 6 fokozatú, szekvenciális váltó közvetítésével jut el a hátsó kerekekhez.

Teljesen új karbon vázat fejlesztettek az IE, vagyis Intensa Emozione nevű géphez, amelynek köszönhetően mindössze 1250 kg a saját tömeg. Ez 2,7 másodperces 0-100 km/h gyorsulást és 335 km/h-s végsebességet ígér. A lassulásról a Brembo által szállított karbon-kerámia fékrendszer gondoskodik.

Mindössze 10 darab Apollo IE készül majd, az alapár 2,3 millió euró, ezért a pénzért azonban nem csak a külső-belső megjelenést választhatja meg az ügyfél, de a gyár mérnökei az ő segítségével hangolják a felfüggesztést nagy múltú európai versenypályákon. Ezen kívül még az a kiváltság is megilleti az Apollo IE tulajdonosokat, hogy soron kívül kapnak hírt az újjászülető manufaktúra új típusairól, és ennek megfelelően még azok piacra kerülése előtt vásárolhatnak majd azokból.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!