Nem a dobozt próbálják meg a vásárlók számára is tetszetős formára faragni a Ford formatervezői, hanem személyautós vonásokkal ruházták fel a Tourneo Custom Concept-et. A Genfi Autószalonon bemutatásra kerülő tanulmány az új Transit előzetese, ahogy az a korábban közölt kémfotókról is kiderül.

Az utastérben is a jelenleginél sokkal otthonosabb, személyautósabb vonásokat fedezhetünk fel, ami nem csoda, hiszen a Tourneo a személyautó kivitel. Annyi újdonság van még az utastérben, hogy a nagy szélesség miatt a rengeteg apró gombbal átláthatatlanná tett fejegységet csak nyújtózkodás után éri el a sofőr, úgyhogy jelen esetben tényleg szükség van a kormányon elhelyezett menükapcsolókra.

A Tourneo tanulmány keresztben beépített 2,2 literes TDCi motort kap 155 lóerővel, meg elsőkerékhajtást, a Transithoz hosszában beépített motor, hátsó- és összkerékhajtás is választható lesz, 100 és 125 lóerős teljesítménnyel is. Ez jóval átláthatóbb kínálatot sejtet, mint a jelenlegi változat, a felépítmények/karosszériák tekintetében azonban legalább olyan nagy számú választási lehetőség lesz, mint manapság.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!