Novemberben leplezi le a Subaru az Impreza WRX utcai raliautó legújabb generációját, rögtön két kontinensen, Észak-Amerikában (Los Angelesi Autószalon) és Ázsiában (Tokiói Autószalon). Azonban már most megmutatták az autót, lényegében álca nélkül.

Nem sokkal ezelőtt egy, az aktív biztonsági rendszereket vizsgáló teszt alapján a Subaru Eye érte el a legjobb eredményt, és a japánok azzal akartak eldicsekedni a WSB tévétársaság riporterének, hogy bizony már dolgoznak a következő generációs, tehát még jobb rendszeren. Ehhez az egyik prototípus volánja mögé ültették a riportert, aki aztán működés közben is megtapasztalhatta az elektronikus akadályfelismerő és beavatkozó rendszert. Az autó pedig történetesen egy WRX prototípus volt.

Persze álcázva van a kocsi, hiszen a hűtőrácson látható márkajelzést és a motorháztető jellegzetes légbeömlőjét is fekete fóliával álcázták, de hát ez egy feketére fényezett karosszérián igazán nem sokat titkol. Ennek köszönhetően már tudjuk, hogy hiába volt a látványos tanulmány, a típust nem szervezik ki az Impreza család alól. Talán majd a következő generációnál, addig is izgatottan várjuk, hogy hány lóerős lesz a 2,0 literes, turbós boxermotor.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!