Horacio Pagani hat évvel ezelőtt jelentette be, hogy a Huayra bemutatásával búcsúzik a Zonda sportkocsi. Azonban a dúsgazdag megrendelők ezt nem hagyták annyiban, és újabb különleges autókat rendeltek a manufaktúrától. Most, hogy a cégalapító hatvanadik születésnapját ünneplik, bemutatták a HP Barchetta nevű változatot, amely tényleg a Zonda utolsó változata.

Nem egyszerűen látványos anyag- és színhasználattal lett különleges ez a végső Zonda, de a szélvédőjét, és ezzel párhuzamosan az A oszlopokat is megcsonkították. A bal oldalon szürke, a jobb oldalon kék színű felniket használnak, a hátsó kerekeket részben eltakarják.

Az ülések mögött természetesen V12-es Mercedes-AMG szívómotor dolgozik, a váltó hatfokozatú, kézi kapcsolású, a Brembo szállítja a karbon-kerámia fékrendszert, ami a megfelelő lassulásról gondoskodik. Apropó értékesítés, a Pagani Zonda HP Barchettából három példány készül, kettőnek már van gazdája (a hírek szerint 15 millió dolláros áron keltek el), a harmadik marad a gyár tulajdonában.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!