Los Angelesben a Venice Beach nevű tengerparti sétánynál hajtott szombaton este 6 óra körül a járókelők közé egy sötétkék Dodge Avenger.

Nem véletlen balesetről van tehát szó, hanem szándékos cselekedetről, amit megerősít néhány szemtanú elmondása, miszerint a szőke hajú, húszas éveiben járó fehér bőrű fiatalember végig uralta a járművét. A járda mellett a parkoló autójában várakozott a tettes egy kicsit, majd beindította autóját, és az autókat a sétánytól távol tartó oszlopokon nagy gázzal áthajtva megkezdte ámokfutását.

Egy ember a helyszínen meghalt, 11-et kórházba szállítottak, ketten közülük súlyos állapotban vannak. Egy órával később egy fiatalember jelentkezett az egyik rendőrőrsön, miszerint köze van a bűncselekményhez, de még nem közölték, hogy az elkövetőről van-e szó, vagy más módon kapcsolódik az esethez. Az autót ezzel nagyjából egy időben találták meg Santa Monicában. Az alábbi felvétel az egyik üzlet biztonsági kamerájának felvételéről készült mobiltelefonnal – az eredeti felvételt a rendőrség lefoglalta. A videó azzal indul, hogy megérkezik a Dodge és leparkol, majd 3:00 perc magasságában lendül mozgásba az autó. Csak erős idegzetűek nézzék meg a felvételt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!