Két generációval ezelőtt a lángfelületek tették mozgalmassá a BMW Z4-est, a nemzedékváltásnál aztán tovább csavartak a megjelenésen a formatervezők, de most teljesen új irányba viszik el a roadstert. Erre bizonyítékunk is van, a Pebble Beach Concours d’Elegance rendezvényen debütált a Z4 tanulmány, a jövőre érkező utcai autó előzetese.

Újak az arányok, immár nincs annyira rátolva a hátsó tengelyre a két ülés, az övvonal is végig emelkedik, egy tömbből faragott a karosszéria, de azért mindenfelé látunk némi díszítőelemet, legyen szó szellőzőnyílásról, lemez-domborításról vagy épp felettébb látványos LED-es lámpákról. Aztán ott van az Energetic Orange fantázianevű matt-narancs fényezés, és a kocsi orrának szokatlan kialakítása, ahol lökhárító helyett csak egy karbon pengét látunk a vesék alatt; ez utóbbitól búcsúzunk majd, de a forma többi része tulajdonképpen sorozatgyártásban is megvalósítható.

A BMW Z4 tanulmány technikájáról semmit nem árult el a gyár, de az előzetesen kiszivárgott információk alapján annyit már tudunk, hogy a szériaváltozat a 30i és 40i jelzésű benzinesekkel, tehát 252 vagy 326 lóerős teljesítménnyel érkezik majd jövőre, ugyanezek az erőforrások hajtják majd az erre a padlólemezre épülő Toyota sportkocsit is – a legjobb tippek szerint feltámad a Supra típusnév.

Az alábbi videóban a nyolcadik perc környékén láthatjuk a BMW Z4 tanulmányt, előtte a 8-as tanulmány észak-amerikai bemutatkozásának lehetünk szemtanúi.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!