„Nem tudom, hogy kerülhetett az oda, biztosan odatette valaki!” – állította egy férfi arról a házi készítésű szamurájkardról, amelyet a közelmúltban találtak a rendőrök egy közúti ellenőrzés során egy személyautóban. Ez csak egy sztori a tucatnyi közül.

Nemrégiben az Új Néplap hasábjain is beszámoltunk arról, hogy nagy mennyiségű, több mint négyszáz tő marihuánát foglaltak le a megyei rendőrök egy személyautóban. A férfit elsőként az autóból érződő erőteljes, aromás szag buktatta le és az autóban még mérleget is találtak, melynek eredetéről, funkciójáról nem igazán tudott érdemi vagy elfogadható választ adni az idegesen viselkedő gépkocsivezető.

– A gépkocsik ellenőrzése során már számos furcsasággal találkoztak a megyében dolgozó rendőrök – mondta el kérdésünkre Szabó Zoltán főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. – Egy elkövetőt például felcímkézett papírkartonok buktattak le, melyek hajnali kettő óra körüli időben, azonnal felkeltették a járőrök figyelmét. A gyanúsan viselkedő férfi beismerte, hogy a teherautóban és a dobozokban talált fémet egy vállalkozás telephelyről lopták – mondta.

A magyarázatok is megdöbbentőek néha, amivel az autóban utazók próbálnak meg kibújni a felelősségre vonás elől. Ilyenkor jönnek azok a válaszok: „Nem is tudom, hogy kerülhetett az oda!” Az egyik legmulatságosabb történet az volt, amikor orvvadászok buktak le egy ellenőrzésnél, és a hátsó ülésen lévő őzről azt állították, hogy az beugrott a kocsiba, és ott döglött meg magától.

A megyei rendőr-főkapitányság MEKTO csoportjának tagjai is szintén többször találkoznak furcsa helyzetekkel.

– Ilyenkor igen érdekes fegyverekre lehet bukkanni az autókban – mesélte az egység egyik tagja. – Leggyakrabban kardok, szúró-vágó eszközök kerülnek elő, de előfordul gáz-riasztó és éles fegyver is. Hogy ezeket miért tartják maguknál? A válasz általában az, hogy önvédelemből, de akadt olyan is, aki szamurájkarddal vágja a kerti gyepet, vagy éppen gyakran jár bozótosba…

Volt olyan is, aki állította, hogy az autójában egyszer csak megtalálta a kardot, bárdot és az nem is az övé volt. Sőt, azt állította, azt ismeretlenek csempészték oda.

– Sokkoló, bokszer, bilincs, nagyméretű gázspray, házi gyártmányú kardok, pengék, bárdok, légpuska – sorolta Kolozsi József, a megyei polgárőrszövetség vezetője. – A rendőrökkel közös szolgálatok alatt valóban mindenféle, különös eszközzel lehet találkozni. – De, volt már arra is példa, hogy nem kocsiban volt a szögekkel kivert karó, hanem a kerékpárra felszerelve. Persze, amikor rajtakapják őket, sokféle magyarázattal állnak elő az emberek. Legtöbbször valóban azzal érvelnek, hogy meg kell védeni magukat, mert fennáll a veszélye annak, hogy megtámadják őket. Persze, ezt nem lehet figyelembe venni, főként ha olyan dolog kerül elő, amilyen egy füstbomba vagy éppen vipera – magyarázta a vezető.

Szóbeszéd kering egy furcsa, már-már komikus helyzetről is, amikor egy ellenőrzés során olyan dolgokat találtak, amelyekre igen pikáns magyarázat érkezett. A kocsi hátsó ülésén bőrszíjakat, láncot, korbácsot és lovaglóostort is találtak a bilincs mellett az egyenruhások. A gépkocsit vezető férfi először köntörfalazni próbált, majd végül bevallotta, mindezek szexuális kellékek voltak az esti együttléthez.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!