A „Szuperbringa” elnevezésű programhoz szűkebb hazánkban tizennégy általános iskola csatlakozott. A szervezők szeretnék, ha a gyerekek biztonságban lennének a közúti közlekedésben. Ma még van tennivaló: a forgalomban tanúsított „gyerekes” magatartás leküzdésétől egészen a kétkerekűek műszaki állapotáig…

A világ minden országában, így hazánkban is nagy gondot fordítanak a különböző állami és civil szervezetek a közlekedésbiztonság további javítására. Az ennek jegyében készülő programok rövid és hosszú távon egyaránt tartalmazzák azokat a komplex intézkedéseket, amelyekkel biztosítható a közúti balesetek számának csökkentése. Az elmúlt években számos intézkedés történt annak érdekében, hogy a gyerekek nagyobb biztonsággal vehessenek részt a közúti forgalomban, de még így is jócskán kell tenni ahhoz, hogy hazánk e téren megközelítse, illetve elérje az Európai Unióhoz nála régebben csatlakozott tagállamok szintjét.

>>> TOVÁBB >>>

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!