A NASA Apollo programjának állít emléket az a különleges Ford Mustang, amellyel az idei EAA AirVenture Oshkosh rendezvény főszereplője lesz. Ez immár a nyolcadik, átépített Mustang, amelyet elárvereznek, hogy a befolyó pénzből fiatal pilóták képzését támogassák – az eddigi hét autóval eddig közel 3 millió dollárt gyűjtöttek.

Az Apollo űrrakéták fekete-fehér fényezését az Egyesült Államok felségjelzéseivel tesik teljessé, illetve a padló alatt narancsfényű LED-eket helyeztek el, amellyel sötétben a fellövésnél látható lángcsóva fényét idézik meg. A katalizátorok miatt a kipufogók nem lángolnak majd, pedig van belőlük bőven, összesen 4 helyen végződik a rendszer: a hátsó kerekek előtt és a hátfal két oldalán – gombnyomásra lehet váltani, merre áramoljanak a kipufogógázok, mennyire legyen hangos az autó.

Az üvöltésről egy, a Ford Performance kompresszor által felpumpált 5,0 literes V8-as gondoskodik, aminek 627 LE/732 Nm a csúcsteljesítménye. A megfelelő lassulásról elöl 6 dugattyús féknyergekkel rendelkező Brembo fékrendszer gondoskodik, a karosszérián mindenfelé elhelyezett karbon légterelők a nagy sebességű stabilitást segítik. Az utastérben egyedi logókkal díszítették az üléseket, és a műszeregység grafikáját is módosították. Július 23-án árverezik el a Ford Mustang Apollo Edition-t, a bevételt az EAA alapítvány kapja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!