A Genfi Autószalonon mutatja be a márkaalapító Ferruccio Lamborghini születésének évszázados évfordulóját ünneplő, ennek megfelelően Centenario névre hallgató új limitált szériás autóját, amelyről itt vannak az első hivatalos képek a védjegyhivatalnak köszönhetően.

Korábban annyi derült ki erről, hogy mindössze 20 darab zárt és 20 darab nyitott példányt építenek belőle, az egyedi megjelenésű karbon karosszéria alatt pedig az Aventador térváza és annak némileg módosított technikája rejtőzik: marad a 6,5 literes lökettérfogatú szívó V12-es, a teljesítményt várhatóan 800 lóerő közelébe tornázzák fel.

Annak ellenére már előre értékesítették az összes példányt, hogy még a vásárlóknak se mutatták meg az újdonságot, tehát 40 ember látatlanba kifizetett 2,4 millió dollárt a Lamborghininek, és abban bíztak, hogy nem kell majd csalódniuk a Centenario láttán. Szerencséjük lett, pénzük meg – egy kicsivel - kevesebb.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!