Szeptember elején indul a Ford Transit Connect sorozatgyártása a valenciai gyárban, és most véglegesítették a választékot, amelynek furcsasága, hogy a Kombi nevű személyautó változat csak dízelmotorral választható.

Igaz, rögtön három teljesítménnyel – 75, 95 és 115 LE – is lehet kérni az 1.6 TDCI-t, két felszereltség – Ambiente és Trend – és két karosszéria van, a normálhoz képest negyven centivel hosszabb felépítményt is lehet kérni. A lemezelt haszonjárműhöz benzinmotor is rendelhető, mégpedig a 100 lóerős 1.0 EcoBoost és a típusból igazán forró kisteherautót faragó, 150 lóerős 1.6 EcoBoost is – utóbbi csak automatikus váltóval párosítva.

Érdekes látni, hogy az alapváltozatban nincs rádió, ennek megfelelően a középkonzol is mentes mindenféle kapcsolóktól, amelyek egyébként jócskán megnehezítik például a rádió használatát. A biztonsági felszerelések listája már az alapváltozatban is teljes, de légkondi csak a Trend-hez jár.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!