Úgy tűnik a mai világban az egyszerűen okos autóra vágyó vásárlóknak is féltenie kell az életét, mi más indokolja, hogy a Škoda elkészítette az első, gyári építésű páncélozott autóját a Superb alapján. Mintegy 3 éves fejlesztőmunka eredménye az autó, amelyet Nagy-Britanniában 118 688 fontos áron lehet megvásárolni – viszonyításként a 190 lóerős, összkerékhajtású DSG-s Superb kombi már 33 965 fontért elvihető.

Arra gondosan odafigyeltek az átalakítás során, hogy kívülről semmi ne utaljon a páncélozásra, jó alaposan oda kell nézni, hogy a hűtőrács mögött megbújó LED-ek és a vastag, golyóálló ablakok feltűnjenek az embernek. A fém részeket nagyszilárdságú acél lemezek és kevlár szövet segítségével páncélozták, a PAS 300-as szintű védelem kézifegyverek és repeszek ellen nyújt megbízható védelmet.

A hajtáslánchoz nem nyúltak, tehát a 2,0 literes, 190 lóerős dízel, a DSG váltó és az összkerékhajtás szériaállapotú, a felfüggesztés azonban áthangolták, hogy a nagyobb tömeg – pontos adatot nem közölnek – ellenére jó legyen a kezelhetőség, mert a védelem mellett a menekülési képesség is fontos tulajdonsága egy ilyen autónak.