A Chesapeake Bay Bridge egy tengerszoros fölött ível át, és az is különlegessé teszi a hivatalosan William Preston Lane Jr. Memorial Bridge műtárgyat, hogy gyakran rossz az időjárás, és ködbe burkolózik a 6,9 kilométer hosszú híd.

Ilyenkor nem lehet látni a partokat, ami miatt sok autóvezető egyszerűen nem mer áthajtani a hídon. De mivel az Egyesült Államok a lehetőségek hazája, élelmes vállalkozók bérsofőr-szolgáltatást kínálnak az autósoknak. Ilyenkor az ügyfél saját autóját vezeti át egy ember a hídon 25 dollár ellenében, miközben a tulajdonos általában csukott szemmel ül a hátsó ülésen.

Mintegy 5800 visszatérő ügyfele a vállalkozásnak, akiktől mindössze annyit kér a cég, hogy az érkezés előtt 1 órával jelezzék átkelési szándékukat, hogy legyen szabad sofőr az adott hídfőnél. Bárkit felvesznek sofőrnek, a vezetési tudás mellett jó idegzetre és beszélőkére van szükség. Utóbbi azért, hogy az átkelés 10-15 perce alatt olyan témáról beszélgessen/beszéljen a bérsofőr, ami eltereli az ügyfél figyelmét a hídról, a tengerről.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!