Ám ha egy kicsit a dolgok mögé nézünk, akkor el kell ismernünk: a hatszoros bajnok egy év kényszerpihenő után ennél jobb visszatérést nem is nagyon kívánhatott volna.

A Peugeot 206 WRC remekül muzsikált ezen a napon, és az új Pirelli abroncsokat is hamar sikerült megszoknia a pilótának, bár a futómű beállításán az első kör után egy kicsit változtattak. Janika szerint egy kicsit puhára sikeredett, emiatt billeget az úton és ez túlságosan is igénybe vette a gumikat.

,,Az első néhány szakaszon nem mertem úgy autózni, ahogyan lehetett volna, de hát ezt a futamot amúgy is tanulóversenynek szántam – mondta ifjabb Tóth. – Ennek ellenére azt mondom, néhány kanyarban már kifejezetten élveztem a száguldást.”

Hát még a nap végén mennyire örült, amikor kiderült, hogy ha csak 1.1 másodperccel is, de átvette a vezetést a tavalyi bajnok Turi Tamástól. Az utolsó kör három gyorsasági szakasza közül az egyik elmaradt (a nézők tüzet okoztak a pályán, a rendezők pedig biztonsági okokból jobbnak látták, ha nem küldik rá a szakaszra a mezőnyt) a másik kettőt pedig megnyerte Janika, és ezzel az élre állt.

,,A végére egész jól bemelegedtünk, és remélem, hogy amit ma tanultunk, azt holnap tudjuk majd hasznosítani – mondta a Peugeot-pilóta. – A holnapi pályák is nagyon nehezek, de az autó tökéletes, bár nekem még van mit tanulni róla. Bevallom, nem hittem volna, hogy az első nap végén vezetünk majd, de ha már így alakult, nem bánom.”

Vasárnap hat gyorsasági szakasszal fejeződik be a Start Autó-rali.