Alig pár nappal azt követően, hogy az R-Style tanulmánnyal egy lehetséges megvadított modellt prezentált a Volkswagen Haszonjárművek, máris itt a túlméretes Amarok pickup, amelynél a raktér méretét növelték meg.

Egy kicsit sután néz ki a megtoldott plató, hiszen nem készítettek új présszerszámokat, épp csak egy darab acéllal tömik be a normál plató és a fülke közötti rést; sajnos nem valósították meg azt az USA-ban terjedő megoldást, hogy itt, az oldalfal elejénél egy kis ajtó van, amelynek segítségével hozzá lehet férni a raktér elejéhez is. Márpedig a 2,21 méteres rakteret alaposan meg lehet tölteni, például már motorkerékpár is elfér rajta.

A nagy méretű rakfelület miatt a dupla fülkés kivitelnél az egyébként is óriási tengelytávolságot további 34 centivel nyújtják meg, a karosszéria teljes hossza kicsivel meghaladja az 5,9 métert. A Volkswagen Amarok XXL-hez is elérhető a 4Motion összkerékhajtás, illetve a többi modellhez hasonlóan a 140 és 180 lóerős TDI-vel is lehet kérni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!