A magyarországi Bosch csoport 2013. július 31-én adta át új budapesti központját. A cég összesen 30 milliárd forintot ruház be budapesti létesítményébe, amely 2015-től a vállalat kutatási és fejlesztési központjának is otthont ad. A most elkészült 11 000 négyzetméteres épületkomplexumba a Bosch 350 fejlesztő, kereskedelmi és adminisztrációs területen dolgozó munkatársa költözött. A második ütem alapkövét idén áprilisban tették le, az építkezés várhatóan 2015-ben zárul. Ez lesz majd a Bosch gépjármű-technológiai fejlesztések innovációs bázisa, a jelenleg bérleményben működő Bosch Budapesti Fejlesztési Központ új otthona.

A Bosch tíz leányvállalattal és 8 500 munkavállalóval van jelen Magyarországon, amelyből 1000 főt a kutatás-fejlesztés területén foglalkoztatnak. „Ma Magyarország a Bosch gyártási és fejlesztési tevékenységének egyik kulcshelyszíne. A magyarországi cégcsoport forgalma a magyar GDP több mint 2 százalékának felel meg.” – mondta el az ünnepségen Uwe Raschke, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja. – „Derűlátóan ítéljük meg itteni üzletfejlesztési lehetőségeinket, és ez az új központ is egyértelmű szimbóluma ennek az optimizmusnak.”

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!