Anders Wiklöf finn üzletember sokat utazik Skandináviában, az egyik utóbbi útja során a norvég rendőrség gyorshajtáson kapta, mégpedig egy 50 km/órás övezetben 77 km/órás tempóval haladt autójával. A rendőrök megállították, és elindították a szabálysértési eljárást.

Norvégiában nem előre rögzített büntetési tételek vannak, hanem az elkövető jövedelme alapján, napi keresetének megszorzásával jön ki a pénzbüntetés mértéke. Így lehet az, hogy az üzletember – az Aland Bank tulajdonosa és ügyvezetője – igazolt jövedelme alapján 770 000 norvég koronás, azaz 28,1 millió Ft-os pénzbírságot szabtak ki a 27 km/órás, vagy 54 százalékos sebességtúllépés miatt.
Inkább költeném a pénzt öregek otthonára, kórházra, óvodák támogatására, vagy bármire – nyilatkozta Anders Wiklöf, majd hozzátette – Korábban Svédországban is hajtottam már gyorsan, akkor 4000 koronás (135 000 Ft) büntetést fizettem, ami nagy különbség. Nem értem, hogy miért vagyok súlyosabb bűnöző az egyik országban, mint a másikban, de a törvényt tiszteletben tartom, és befizetem a büntetést.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!