Meglepő forrásból értesültünk arról, hogy milyen erős lesz az új Seat Leon forró ferdehátú Cupra változata, a dán forgalmazó ugyanis idő előtt beleírta az SC változat árlistájába a Cupra változatot. E szerint annak 2,0 literes benzines turbómotorja 280 lóerős lesz, a vételár pedig pontosan duplája a 86 lóerős Reference 1.2 TSI-nek – nem is olyan rossz ár/érték arány. Jó hír, hogy szériában 6-os kézi váltóval jön majd az autó, extraként lesz csak elérhető a 6 fokozatú DSG.

És ez még nem minden. A háromajtós mellett az ötajtós és a kombi is választható lesz majd Cupra felszereléssel és technikával, utóbbi igazán különleges autó lesz, hiszen se a legerősebb Golf/Octavia kombi nem ér a nyomába.

Azonban még ezt is lehet fokozni. A három- és ötajtós Leonból lesz majd Cupra R változat is, amelynél már bőven 300 lóerő fölé emelik a 2,0 literes turbómotor teljesítményét, összkerékhajtást, extra tudású fékrendszert és széria DSG váltót kap majd. Ezt a speciális felniken kívül onnan lehet majd megismerni, hogy két dupla kipufogója lesz, míg a „mezei” Cuprának muszáj lesz két kerek csővel beérnie. A Leon ST kombi vásárlói majd az Xperience nevű szabadidő-autós megjelenésű változattal vigasztalódhatnak a nagy teljesítmény helyett.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!