Várhatóan már jövőre megismerhetjük majd a Suzuki új, kompakt 5 ajtós típusát, amelynek bemutatóját nagy valószínűséggel a Maruti 30 éves ünnepségére időzítik majd. Nem véletlenül, hiszen az autóval leginkább az ottani piacon próbálja javítani pozíciót a Suzuki, egy újabb lépcsőfokot teremtve a Kizashi felé a rangsorban.

A hírek szerint YRA kódnéven fejlesztett újdonság minden bizonnyal közeli rokona lesz az YL1-es szedánnak, amely a maga részéről az SX4 Sedan utóda, és egészen biztosan nem jön Európába. Mifelénk a kompakt kategóriában inkább az ötajtósokat viszik, ennek megfelelően az YRA már elérhető lesz – esztergomi gyártásból. Az indiai Financial Express újság természetesen a Maruti szóvivőjét is szerette volna megkérdezni az új típusról, de ott lerázták a „terméktervet nem kommentálunk” válasszal. Leghamarabb 2015 végén várható az YRA gyártásba kerülése, de lehet, hogy átcsúszik 2016-ra, nem sokkal a 2017-ben érkező új Swift előtt jöhet – ami a maga részéről az új, kompakt ötajtós közeli rokona lesz majd műszakilag.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!