Az eredeti tervekhez képest több, mint megduplázódott a német Sono Motors által fejlesztett napelemes villanyautó, a Sion vételára, a most bemutatkozó – sorozatgyártáshoz közelinek mondott – autót a tervek szerint 25 500 eurós áron adják majd, de olyan konstrukcióban is hozzá lehet majd jutni az autóhoz, hogy az akkumulátort lízingeli az ügyfél.

A karosszérián 248 darab, 1272 watt teljesítményű napelemet helyeznek el, verőfényes napsütésben Németországban akár 34 km-nyi energiát (júliusban, december 7 km a reális) képes így termelni magának a Sion. A karosszéria átlátszó polikarbonátból készül, belülről fényezik az elemeket. A 35 kWh kapacitású teleppel egyébként 255 km a WLTP-szabvány szerinti hatótávolság, nemcsak táplálni lehet az akkumulátort, azzal akár kéziszerszámokat is lehet működtetni.

Megtartották a mohás légtisztító rendszert, a kormány mögötti kijelző mellé egy 10 colos központi érintőképernyőt is kapott a Sion, amelynek kerekeit egy 163 lóerős villanymotor hajtja, a csúcssebesség elektronikusan korlátozott 140 km/óra. Extraként vonóhorog is kérhető, 750 kg-os utánfutót húzhat ez a villanyautó.