Streetwise névre keresztelt kisautó a népszerű Rover 25 alapjaira épül, de egy teljesen egyedi formavilágot és egyéniséget tükröz. A Streetwise a meglévő Rover palettát egészíti ki úgy, hogy a márka megjelenését színesíti: a Streetwise az európai autópiac gyorsan növekvő szűk szegmensébe, a “vagány városi kisautók” közé tartozik.

A Streetwise nagy kerekeket és megemelt futóművet kapott a nagyobb kényelem és a magasabb ülőhelyzet miatt. A masszívabb és tartósabb kialakításhoz hozzá tartoznak a robosztus öntött lökhárítók, kerékjárat védők és műanyag csíkok, mind karcmentes szürke, szemcsés felülettel. Egyes felszereltségi szinteken a lökhárítók színre fényezett betéteket kapnak. Az alapfelszereltséghez tartozó tetősínek 65 kg-os terhelhetőségükkel hatékonyan egészítik ki a tágas belső- és csomagteret.

A belépő modellek alapfelszereltségben 15”-os lemezfelniket kapnak, míg a modellcsalád közepétől a 16”-os ötágú, egyedi könnyűfémfelnik jelentik a szériafelszereltséget. A külső fényezéshez 12 féle, az MG Rover paletta legerősebb színei közül választhatunk.

A Streetwise belső tere különlegesen kialakított, sportos üléseket rejt elöl- és hátul egyaránt szériában. Az autót alapfelszereltségként négy különálló üléssel szállítja a Rover, de kérésre 60/40 arányban dönthető, háromüléses “pad” is kérhető hátra. A 60/40 arányban dönthető hátsó ülések, és az elöl és hátul is megtalálható tárolóhelyek még praktikusabbá teszik a Streetwise belső terét és még nagyobb rakodóhely elérését teszik lehetővé.

A Rover Streetwise többféle benzines és dízel erőforrásokkal kerül a piacra. A bevezetéskor három motorral lesz rendelhető az autó: az 1,4 literes könnyűfém K-sorozatú benzinmotor 84 és 103 lóerős változatával és a 101 lóerős L-sorozatú turbódízellel. Később a Streetwise családhoz még egy kéziváltóval szerelt benzinmotor és egy fokozatmentes Stepseed automata váltóval szerelt 1,8 literes benzinmotor csatlakozik.

A Rover Streetwise háromféle felszereltségi szinttel lesz választható.

A Rover márka fejlődésében a Streetwise modellnek fontos szerep jut, amit ékesen bizonyít, hogy ezen a modellen találkozhatunk először a jól ismert “viking hajó” embléma modern változatával.