A dizájn mindig az életről, a különböző nézetekről és hitekről alkotott vélemény tükröződése.” A Volkswagen Csoport Formatervezési részlegének vezetője, de’Silva, az R8-at „a sportosság legtökéletesebb kifejezésének” tervezte. És most Karl Lagerfeld fotózta meg a sportautót, annak formatervét egy szokatlan, új oldaláról mutatva be. Ezek a fényképek egy „Kaleidoscopic Vision of a Car” (Kaleidoszkópszerű Látomások Egy Autóról) című művészi naptárban jelennek majd meg.

Lagerfeld tükröződések alkalmazásával és a képek absztrakttá tételével bontja le a de’Silva által önálló jelekből felépített formatervet – így lesz a látvány hasonlatos a kaleidoszkóphoz. A fekete-fehér fotográfiák teljesen új, izgalmas perspektívákat közvetítenek.

„Rendkívül lenyűgöző élmény ezt az érzelmeket keltő sportautót egy olyan dizájn-ikon, mint Karl Lagerfeld szemén keresztül nézni – és ez csak tovább fokozza mindazok vágyakozását, akik már megrendelték” – magyarázta Ralph Weyler, az Audi AG igazgatótanácsának marketingért és értékesítésért felelős tagja.

A fényképeket Franciaország déli részén, Ramantuelle-ben készítették, Saint-Tropez közelében. Az R8 kormányánál a jelenleg legkeresettebb férfi modell, az amerikai Brad Kroenig ül, akit öt éven keresztül fotózott a ruhatervező a „One Man Shown” (szójáték: a cím Egy Férfi Bemutatása, azonban egyúttal utalás az egyszemélyes műsorokra /One Man Show/) című hosszú távú tanulmánya számára.

Karl Lagerfeld személyesen mutatja majd be a képeket egy fotókiállításon az Audi Forumban, New Yorkban 2007. május 12-én. A kiállítás két hétig lesz látható. Az exkluzív művészi naptár csak az Audi R8 vásárlói számára lesz elérhető.