Több mint fél évszázados múltra tekint vissza az Aston Martin és az olasz Zagato karosszériaépítő manufaktúra együttműködése, de az itt látható Vanquish Zagato nevű autó – egyelőre tanulmány, de várhatóan pár tucatnyit gyártanak majd belőle – mindössze az ötödik a sorban.

Marek Reichmann, az Aston Martin vezető formatervezője és Andrea Zagato közösen irányította az olasz műhelyben dolgozó csapat munkáját, akik a formát készítették, közben szorosan együttműködtek a britek Gaydonban található műszaki fejlesztőközpontjával, mert ennek a különlegességnek is tudnia kell a brit márkára jellemző dolgokat menetkényelem és megbízhatóság tekintetében. Megtartották az alumínium térvázat, de a külső karosszériát és az utasteret már karbonból készítették el.

Az ajtót feltárva csupasz karbon, bronz és bőr látványa fogadja az embert, az üléskárpiton az olasz manufaktúra Z logóját ismétlik rendszertelen mintában – a képregényekben ilyesmit akkor látni, ha épp alszik a karakter. Nem csak a karosszériát cserélték le, de a 6,0 literes lökettérfogatú V12-eshez is hozzányúltak, többek között az új – négy végződéssel rendelkező – kipufogórendszernek köszönhetően 576-ról 600 lóerőre nőtt annak a teljesítménye.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!