Akkor figyelt fel a Porsche gyár Tomek Makolski fotósra, amikor 2018-ban életszerű képeket készített egy LEGO 911 GT3-asról Varsó utcáin, két évvel később már egy LEGO 911 RSR-t fotózott Dubaiban. A legújabb projekt keretében azt kérte a Porsche, hogy olyan világot képzeljen el az egyedi látásmódjával, amelyben csak villanymotoros autók vannak az utakon.

Jobb híján a Taycan lett a fotóalany, hiszen jelenleg ez az egyedüli, akkumulátoros-elektromos autó a kínálatban, abból is egy rózsaszín példányt választott, mert az futurisztikus látványt jelent már önmagában is. Tomek Makolski Stuttgartból indult, majd München és Innsbruck következett, ahonnan Monaco-ba hajtott, ahol egy segédjét vette fel, majd Marseille felé vették az irányt a Cote d’Azur-ön, mielőtt visszatért Stuttgartba.

A mintegy 3000 kilométeres túra során számos városi természeti és városi környezetben fotózta meg az autót, lehetőség szerint igyekezett színes hátteret találni a Frozen Berry színű autónak. A képek digitális utómunkáját a londoni INK stúdió végezte, különös tekintettel az élethű színek megtartására.