Egészen mostanáig a Jeep Grand Cherokee privilégiuma volt a 6,4 literes V8-as Hemi blokk, amely most a Dodge Durango karosszériájában is elérhető lesz. Mindez annak köszönhető, hogy az egyszerű SRT változatban feltöltés nélkül, 475 lóerős teljesítménnyel kerül bevetésre ez az erőforrás, a Jeep Grand Cherokee karosszériájába pedig hamarosan biturbó feltöltéssel, több mint 700 lóerővel is elérhető lesz ez a technika, szóval a házon belüli előny megmarad.
dodge2
A 2014-ben bemutatott Durango szabadidő-autó három üléssorral rendelkezik, így belső kialakítástól függően 6-7 személy évezheti a 4,4 másodpercig tartó 0-96 km/h sprintet, ha pedig a vezető egyedül tapossa a pedált negyedmérföldes távon, akkor 12,9 másodperc alatt ér célba. A nyolcfokozatú automatikus váltót is felkészítették a nagy teljesítményre, és az összkerékhajtást is átprogramozták annak ismeretében, hogy a Durango SRT biztosan nem hagyja majd el az épített környezetet: a felfüggesztést feszesebbre hangolták, Brembo fékrendszert használnak és Pirelli aszfaltgumikat szerelnek a felnikre.
dodge3
A Dodge márka egyébként tisztában van azzal, hogy ez az autó nem játék, ezért minden egyes vásárlónak jár egy egynapos vezetéstechnikai kurzus a Bob Bondurant School of High Performance Driving iskolában. Ettől függetlenül élvezhetik az utasok a sportkipufogó hangját, a Nappa bőrkárpitot. A csúcssebességet és a fogyasztást még nem árulták el, pedig napokon belül leleplezik a Durango SRT-t a Chicagói Autószalonon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!